hammarbyhillxc.se – Allt om cykling och löpning!

Cykel som komplementträning

Att cykla är ett bra sätt att komplementträna på. Du förbättrar din kondition, får använda andra muskler än du vanligtvis använder och du kommer lätt ut i naturen.

Konditionsträning

Att cykla ger både muskler och kondition. Det är ett väldigt bra komplement till din ordinarie träning om du till exempel främst brukar lyfta vikter eller håller på med en aktivitet som ridsport eller bordtennis. När du cyklar får du både använda dina benmuskler, samtidigt som du får upp hjärtfrekvensen. Cykling passar också dig som vill åka skidor och vill hålla igång under sommaren. Du kan läsa mer i träningsmagasinet Runners World om hur du kan använda cykling som ett komplement för att förbättra din kondition.

Komma ut i naturen

En stor fördel med att cykla mot många andra aktiviteter är att du lätt tar dig ut i naturen. Brukar du träna på ett inomhusgym, så andas du väldigt lätt mycket inomhusluft. Vi tillbringar mycket av vår tid inomhus idag. Genom att skaffa en cykel kan du lätt komplimentera din vanliga träning, samtidigt som du kommer ut. Istället för att gå till gymmet kan du göra en längre cykeltur. Du får både komma ut, samtidigt som du får träna. En annan fördel med cykel är att du kan göra det tillsammans med din familj, vänner och dina barn. Tränar du vanligtvis utan att dina barn är med? Då är det jättesmart att se till att alla i familjen har varsin cykel så kan ni både träna och umgås medan ni gör sköna cykelturer.

Köpa cykel

Om du ska köpa en cykel som komplement till din träning är det smart att gå till en bra cykelaffär. Förklara för försäljarna vad du brukar träna och hur du vill använda din cykel. Det är stor skillnad på att köpa en cykel för att kunna cykla till jobbet och på så vis få mer motion, gentemot att vilja konditionsträna och cykla fem mil ett par gånger i veckan i snabb fart. Ju längre och snabbare du vill cykla, desto lättare cykel bör du satsa på. Om du däremot främst vill ha en cykel för rolig vardagsmotion, behöver du inte köpa en lika dyr cykel. Då kan du fokusera på att hitta en cykel som du verkligen gillar. Du kan även köpa en begagnad cykel.