hammarbyhillxc.se – Allt om cykling och löpning!

Cykelvasan

Du kan både gå, skida och cykla Vasaloppet. Cykelvasan har blivit riktigt populär. En härlig utmaning på nio mil i vackert skogslandskap.

Vasaloppet på cykel

Om du har skidat Vasaloppet kan det vara roligt att även cykla sträckan. Varje år arrangeras Cykelvasan. Cykelvasan cyklas på mountainbike, då du inte kommer att cykla på asfalt. Det är bra att gilla lite tuffa utmaningar om du ska delta i Cykelvasan. Årligen deltar ungefär 13 000 cykelfantaster. Det finns också kortare lopp som arrangeras på Vasaloppetssträckan, ifall 9 mil i skogen känns för långt.

Träna för Cykelvasan

För att få ett bra lopp bör du träna på att cykla mountainbike, gärna i skogen, över stock och sten. Även om du cyklar på en anlagd bana, så kommer det inte att vara som att cykla på asfalt. Det är klokt att investera i en riktigt bra cykel som passar dig. Helst bör du träna på att cykla året om och även att cykla med mountainbike under vintern. Du kan även träna på en motionscykel inomhus under de kallaste dagarna. För att lyckas med loppet behöver du både träna upp motion, kondition, balans och muskler.