hammarbyhillxc.se – Allt om cykling och löpning!

Res säkert till olika cykelevent

Att åka på olika cykelevent är både roligt och spännande. När du ska resa till olika cykelevent är bilen ett bra färdmedel. För att du ska köra säkert på väggarna när mörkret faller är en extraljusramp på bilen väldigt bra att ha.

Välj en extraljusramp efter behov

En extraljusramp är enkel att montera på bilens främre del. Om du är trött på att köra runt i mörker är en extraljusramp det du ska satsa på. Det finns olika ljusramper för alla tillfällen och preferenser. Det finns bland annat extraljusramper med LED som ger olika ljusbilder, lumen och ljusstyrka. En del utgår ifrån själva ljusbilden och lumen när de ska välja extraljusramp medan andra utgår ifrån hur den monteras. En extraljusramp går nämligen att ha i fronten eller på taket. Något som är bra att känna till när du ska välja extraljusramp är att LED-lampor har en längre livslängd än vanliga standardlampor. Det finns även olika extraljusramper till olika typer av fordon, det finns bra extraljus till alla.

Upptäck faror i tid med extraljusramp

När du ska åka iväg på cykelevent och du ska köra bil är det viktigt att du kan köra säkert. Med en extraljusramp får du en bättre ljusbild i mörkret, vilket gör att du snabbare kan upptäcka eventuella faror på väggen. Några sekunder kan vara avgörande i många fall. Om du hinner upptäcka ett rådjur som springer över vägen några sekunder snabbare kan det vara avgörande för att du hinner väja undan eller bromsa.

Transportera cykeln säkert

Om du ska resa med bil till olika cykelevent är det viktigt att du tänker på att transportera din cykel på ett säkert sätt. Det vanligaste är att använda ett bra cykelställ som du har bak på bilen. Det finns många olika cykelställ att välja mellan. Det är också möjligt att ha cykel på taket. Välj det alternativ som passar dig bäst. Det går även ha cykel i bilen men då behöver du montera isär den, vilket är mer tidskrävande. Tänk på att packa med allt du kan tänkas behöva för att kunna ha ett roligt cykelevent.