hammarbyhillxc.se – Allt om cykling och löpning!

Vätternrundan

Vätternrundan är världens största cykeltävling för vanliga motionärer. Du cyklar 31,5 mil runt Vättern. En härlig utmaning som över 20 000 svenska deltar i varje år.

Cykla Vätternrundan

Om du gillar utmaningar och att cykla kan du anmäla dig till Vätternrundan. Du tar dig runt vackra Vättern genom att cykla 315 kilometer. Start och mål är i Motala. Om du gör en svensk klassiker ingår Vätternrundan. Det som är så skönt men just Vätternrundan är att du cyklar. Du kan vila när hjulen rullar i nedförsbackarna. Det är dock en rejäl utmaning som det är klokt att vara vältränad inför.

Träna för Vätternrundan

Det är populärt att delta i Vätternrundan. Därför kan det vara klokt att du omgående köper biljetter när de släpps. Du bör också börja träna i tid, så att du får en skön runda. Det är trots allt över 31,5 mil som du ska ta dig fram på cykel. Vintertid kan du även träna på en motionscykel och crosstrainer inomhus, ifall det är mycket snö och halka där du bor. Det kan också vara klokt att investera i en lite lättare cykel. Det är viktigt att du har en cykel som du trivs med och som du lätt tar dig fram med.