hammarbyhillxc.se – Allt om cykling och löpning!

Sportiga event i hög hastighet

För den som gillar sport som utövas i höga hastigheter finns det många event att besöka. Cykelsport sker med hjälp av särskilt konstruerade cyklar där utövarna tar sig snabbt fram på banor, landsvägar och i terräng. Möjligheten finns också att köra gokart, åka skidor eller delta i olika motorsporter som racing eller rally.

Genom att boka gokart i Stockholm kan du tillsammans med vänner och familj själv uppleva hur det är att delta i ett snabbt sportevent. Du kan boka olika paket med varierande prisnivå. Här når gokart-bilarna upp i hastigheter på 72 km/h, vilket ger en adrenalinstinn upplevelse.

Snabba cykelevent

Cykelsport utförs i många olika grenar och tävlingar, som mountainbike, landsväg, BMX, velodrom och cykelcross. Internationella cykelförbundet UCI driver en avdelning avsedd för inomhuscykling, som är uppdelad i konstcykling och cykelboll. Bland kända cykelevent finns de tre stora etapploppen Tour de France, Giro d’Italia samt Vuelta a España.

Välbesökta etapplopp inom cykling

Tour de France körs varje år i Frankrike och är ett av de tre största etapploppen inom cykelsport. Tävlingen hålls i tre veckor under juli månad och är uppdelad i 21 etapper med 200 km vardera. Giro d’Italia är ett av världens mest kända professionella cykellopp för herrar. Detta lopp pågår i tre veckor och brukar vara mycket välbesökt, med många åskådare som tittar på tävlingen på plats. Även det spanska cykelloppet Vuelta a España brukar få många besökare och hålls mellan augusti och september varje år.

Snabba motorsporter

Motorsport utövas med motordrivna fordon som motorcykel, bil, flygplan och racerbil. Karting eller gokart är en bilsport där en liten och snabb specialbyggd bil framförs på en asfaltbana. Rally omfattar längre sträckor och körs med större bilar.