hammarbyhillxc.se – Allt om cykling och löpning!

Träna rätt inför cykelloppet

Ska du cykla Vätternrundan, Cykelvasan eller något annat roligt lopp? Kul! Då är det viktigt att du kommer igång med träningen i god tid. Cykel är en krävande sport och därför måste du skaffa rätt material och kläder i god tid. Ju bättre framförhållning du har, desto roligare kommer det bli att genomföra loppet. Här ger vi dig våra bästa tips om du hur bör träna inför cykelloppet.

Investera i rätt kläder & prylar

Först och främst måste du skaffa bra träningskläder och de nödvändiga prylar som du behöver för att klara loppet. Du kan köpa sköna yogakläder hos aim’n som du kan använda både under och efter träning. Yogakläder passar utmärkt under lättare träningspass såväl som de nödvändiga stretchpassen. Hos aim’n hittar du ett brett utbud av träningskläder. Du bör även investera i cykelbyxor, träningströjor, hjälm, vindtät jacka, cykel och cykelskor. Det kan också vara en god idé att investera i en puls- och träningsklocka.

Gör upp en träningsplan

Planering är A och O för att lyckas med ditt mål. Gör upp en ordentlig träningsplan med kortare och långa cykelpass såväl som stretch- och styrkepass. Lägg gärna in regelbunden stretching om du vill att din kropp ska bli smidigare. Se till att öka träningen successivt. Ta inte ut dig för hårt i början eftersom det ökar risken för skador.

Lycka till!