hammarbyhillxc.se – Allt om cykling och löpning!

Koppla av efter cykelloppet

Det viktigaste efter att ha deltagit i ett cykellopp är att kunna slappna av ordentligt och låta kroppen få vila efter den ansträngning som cyklingen har utsatt den för. Här får du tips på avslappnande aktiviteter som gör att du kommer ner i varv igen efter cyklandet.

Spaavdelning hemma

Oavsett om cyklandet är en aktiv hobby eller om du cyklar professionellt behöver du satsa på avkoppling mellan såväl träningspass som cykeltävlingar. Befinner du dig utomlands för att delta i lopp kan du se till att boka ett bekvämt hotell där det, förutom bekvämligheter på rummet, gärna kan finnas tillgång till ett avkopplande spa. Befinner du dig hemma i Sverige och kan återvända hem direkt efter cyklingen är en skön spaavdelning något att satsa på. Förutom en rymlig duschhörna med duodörrar och regndusch kan du undersöka möjligheten att bygga en egen bastu. Hos rorfokus.se hittar du ett stort utbud av olika tillbehör för badrum och spa och här kommer du garanterat att hitta en duschhörna som passar dig och dina behov. En duschhörna är inte bara en riktigt snygg inredningsdetalj som förhöjer stilkänslan i badrummet eller spaavdelningen utan den ger dig samtidigt möjlighet att verkligen slappna av efter ditt cykelpass. Det kan också vara bra att känna till att det finns ett varierat utbud av modeller och storlekar som passar alla olika typer av utrymmen. För hemmafixaren är det dessutom enkelt att montera en duschhörna på egen hand med tanke på de limbara profilerna.

Massage för ömma muskler

Efter många kilometer på cykel kan det verkligen vara skönt för en värkande kropp med ömma muskler att få massage. Som tur är finns det duschmunstycken med massagefunktioner. Du kan låta den svalkande vattenstrålen skölja bort smuts och svett samtidigt som du kan ställa in ryggmassage och kroppsmassage med munstycket. Den som verkligen vill satsa på en riktigt lyxig variant kan hitta duschar med tropiskt regn och bluetooth så att du kan lyssna på din favoritmusik när du duschar. Det är viktigt för kroppen att få koppla av både fysiskt och psykiskt efter en stor ansträngning av den typ som ett cykellopp medför. För att psyket ska få koppla av ordentligt kan du till exempel smörja in dig med en lugnande och väldoftande olja, klä dig i en stor och skön morgonrock, dricka en kopp grönt te och njuta av en riktigt bra film samtidigt som du känner dig stolt och nöjd med din insats.

Hälsosam mat

Det är också bra att tänka på att ge kroppen återhämtning i form av nyttig mat. Under ett cykellopp förbränner du nämligen stora mängder kalorier. Även om det kan kännas frestande att beställa en riktigt saftig pizza är det betydligt bättre för kroppen att återställa balansen med hälsosam mat och dryck.