hammarbyhillxc.se – Allt om cykling och löpning!

Flytta för din cyklistkarriär

Som cyklist kan du behöva resa jorden runt för att delta i olika cykelevent, och på så vis komma vidare i din karriär. En del städer har dock flera event varje år eller utgör knutpunkter som är bra att utgå från när du behöver resa mycket på ett år. Det kan då vara en klok lösning att flytta till en cykelvänlig stad för att delta i så många event som möjligt.

Hos Qleano kan du få flytthjälp när du ska flytta hela ditt bohag till en ny lägenhet eller ett hus. Här får du konkurrenskraftiga priser jämfört med andra flyttfirmor, då Qleano erbjuder hela paket med både packning och flyttstädning. När du ska boka flytthjälp kan det vara bra att välja en firma som finns i hela landet, och som arbetar enligt Bohag 2010.

Cykellopp i Frankrike

Målet som tävlingscyklist är att täcka in så mycket avstånd som möjligt med sin cykel. När det gäller landsvägscykling hålls många tävlingar i Frankrike, som Tour de Suisse, Tour de France och Tour de Lombardie. Tour de France organiserades för första gången år 1903 med målet att öka försäljningen hos tidningen L’Auto. Cykelloppet har hållits varje år sedan dess, förutom under de två världskrigen.

Flytta till cykelstad

Om du vill satsa på tävlingscykling i Sverige är Jönköping en bra plats att flytta till. Här finns många cykelvägar att träna på, samtidigt som staden har närhet till bra kommunikationer. Tittar vi på vårt grannland Finland är det Borgå som ses som landets cyklings-Mecka. Här finns långa cykeltraditioner och framgångsrik juniorverksamhet. I Borgå bor också timmermannen Kauko Patjas, som för några år sedan inspirerades av en dokumentärfilm till att börja cykla för välgörenhet. Han har tidigare sysslat med terrängcykling, mycket tack vare hans bror som var familjens cyklist. Av sin bror fick han låna en träningscykel som han använt för att träna inför sin långa resa. Han planerade en rutt på 3 100 kilometer, vilket förmodligen skulle ta 20 dagar att fullfölja. Målet med välgörenhetsloppet var att samla in 20 000 euro som skulle skänkas till rehabilitering och eftervård av cancersjuka.

Mest cykelvänliga städer

Konsultföretaget Copenhagenize Design Co. tog nyligen fram ett index som listade de mest cykelvänliga städerna i världen. De jämförde hur bra 136 städer var för cyklister, och använde sig av 14 jämförelsepunkter för att få fram de 20 högst rankade städerna. Malmö hamnade då på plats nummer fem, vilket skett tack vare olika investeringar som Cykelhuset. Malmö har också uppgraderat cykelinfrastrukturen i staden.