hammarbyhillxc.se – Allt om cykling och löpning!

Elcykel

Det är många som har upptäckt skönheten med att cykla genom att skaffa sig en elcykel. Du får även mycket motion med en elcykel. Det är ett bra alternativ för dig som vill röra på dig mer, men som också vill att träningspasset ska vara skönt.

Fördelar med elcykel

Den stora fördelen med just elcykel är att du inte behöver använda dina muskler hela tiden för att ta dig fram. Cykeln har ett batteri och hjälper dig vid tunga uppförsbackar. Det är härligt, särskilt om du har en rejäl uppförsbacke till jobbet eller vill göra en längre cykeltur, men är osäker på om du verkligen kommer att orka. Du får även mycket motion med elcykel. Alternativet för många är sällan en vanlig cykel eller elcykel, utan elcykel eller att inte cykla alls. Om du inte har cyklat på ett bra tag kan du överväga att börja med elcykel. För att återuppta cykelintresset. Läsa hälsotidningen Iform för tips och råd när du ska börja med din elcykel.

Skaffa elcykel

Idag har priset på elcyklar gått ner. Det innebär att de flesta har råd att köpa en elcykel, ny eller begagnad. Det kan vara klokt att du går ut på nätet och läser recensioner av olika elcyklar, så att du hittar den cykel och prisnivå som verkligen passar dig. En elcykel är tyngre än en vanlig cykel. Det kan vara smart att tänka på när du köper din cykel. Gå till en cykelaffär och testa på att cykla elcykel. Så får du en känsla för om elcykel är något för dig. Innan du köper elcykel kan det också vara klokt att tänka igenom var du ska förvara den. Att dra en vanlig cykel upp och ner för en trappa är en sak, men om du har en elcykel vill du kunna förvara den på marknivå eller kunna förflytta den med hiss.