hammarbyhillxc.se – Allt om cykling och löpning!

Organisera ett lyckat cykelevent

När du ska ordna ett cykelevent är det viktigaste av allt planering. Ett väl genomtänkt cykelevent som planerats in i minsta detalj har alla förutsättningar att lyckas. Det är mycket hårt arbete som ligger bakom ett framgångsrikt cykelevent. Därför ska du efter att ha genomfört ett resultatrikt event alltid se till att fira ordentligt. För att fira en framgång är champagne ett bra alternativ. Det finns väldigt många varianter av champagne att välja mellan. Det finns många riktigt bra champagner som är prisvärda. Botanisera bland sortimentet och beställ champagne i god tid innan eventet ska äga rum.

Fira med champagne

Champagne är höjden av lyx och det finns få saker som passar bättre en ett kallt glas champagne efter en period av hårt arbete. Att belöna hårt arbete är alltid en bra idé. Så lägg champagnen på kylning innan eventet ska äga rum och när hela cykeleventet är genomfört kan alla inblandade samlas och skåla ihop för en bra insats.

Sätt upp ett tydligt syfte och mål

Men innan det är dags att fira med champagne ska hela eventet planeras. Planeringen bör börja med att sätta upp ett tydligt mål och syfte. Om det finns ett tydligt syfte med cykeleventet är det lättare att komma fram till vilka som ska medverka, eventets innehåll och platsen där eventet ska äga rum. Syftet med ett cykelevent kan vara att fler ska få upp ögonen för sporten. Eftersom det ska vara ett cykelevent är temat redan satt. Temat ska vara starkt sammankopplat med syfte och mål.

Ha en tydlig projektorganisation

Det krävs en tydlig projektorganisation för att kunna samla många människor på en plats för att cykla. Att identifiera och fördela alla ansvarsområden och uppgifter är en viktig del. Det är fördelaktigt att skapa både körschema och produktionsschema. Då är det tydligt kring vad som ska göras när. För att lyckas med eventet är det bra att ta hjälp av olika tekniska lösningar, speciellt om det är ett cykelevent där det ingår ett tävlingsmoment.

Marknadsför cykeleventet

Ett cykelevent är ingenting utan deltagare. Därför behöver eventet marknadsföras på ett bra och effektivt sätt vilket också bör planeras. Bestäm vilken målgruppen är och marknadsför där de finns. Exempelvis är sociala mediekanaler bra verktyg för att nå ut till rätt personer. Att producera material för att marknadsföra eventet är av största vikt. Att göra en cykelfilm och lägga upp på sociala medier och webbplatsen är ett alternativ.